Impress for less, RECEPT vlierbloesem limonade.

NL : Vlierbloesem siroop voor limonade:

knip 60 vlierbloemen op een zonnige ochtend, in de eerste helft van Juni. Nu dus !

Doe ze in een grote pot met

5 liter water,

2 tot 3 bio citroenen en

2 tot 3 bio appelsienen, in schijfjes gesneden en ongeschild erbij.

24 uur laten trekken.

Zeven door kaasdoek.

Mengen met 100 gram citroenzuur (bij apotheek)

en 5 kg fijne suiker, en roeren tot je siroop hebt.

Klaar.

Je lengt de siroop aan met water om limonade te maken.

De siroop kan je een paar weken houden op donkere plek maar wij bewaren de siroop in porties in de diepvries.

Vlierbloemen staan nu overal open, in de stad ook in parken, langs spoorwegbermen…

Enjoy.

Over annemarievandeputte

Also named Annemie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: